Χιόνι και δριμύ ψύχος στο Κίεβο

Χιόνι και δριμύ ψύχος στο Κίεβο

Χιόνι και δριμύ ψύχος στο Κίεβο και η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στο μηδέν σήμερα. Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Το ψύχος αυξάνει σταδιακά τις ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών. Και οι τεχνικοί δίνουν μάχη με τον χρόνο για να επισκευάσουν τις κατεστραμμένες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Ενεργειακές υποδομές, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου Ukrenergo.

Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορούν ακόμη να τροφοδοτήσουν πλήρως το δίκτυο. Μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας. Tην περασμένη Τετάρτη και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να εξοικονομήσουν ενέργεια επιβάλλοντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προσέθεσε.

Το καθεστώς περιορισμού της κατανάλωσης

Παραμένει σε ισχύ λόγω του ελλείμματος, το οποίο ανέρχεται γύρω στο 20%», ανέφερε η Ukrenergo σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η Μόσχα στοχοθέτησε υποδομές ζωτικής σημασίας τις περασμένες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένα μπλακ άουτ. Από τις επιθέσεις της περασμένης Τετάρτης προκλήθηκαν οι χειρότερες ζημιές μέχρι σήμερα, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς φως, νερό ή θέρμανση. Την ώρα που ο υδράργυρος έχει πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Χιόνι και δριμύ ψύχος στο Κίεβο.

Ο Νταβίντ Αραχαμίγια, ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Προέβλεψε ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις στις υποδομές αυτήν την εβδομάδα, η οποία αναμένεται να είναι «πραγματικά δύσκολη».

Το βράδυ του Σαββάτου, 26 Νοεμβρίου, ο Ζελένσκι είπε ότι υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Στις 14 από τις 27 περιφέρειες της Ουκρανίας συμπεριλαμβάνονται το Κίεβο και τα περίχωρα του. Οι περιορισμοί αυτοί επηρεάζουν περισσότερους από 100.000 καταναλωτές σε κάθε περιφέρεια. Αν αυξηθεί η κατανάλωση το βράδυ, ο αριθμός των διακοπών στην ηλεκτροδότηση μπορεί να αυξηθεί. Είπε στο καθημερινό διάγγελμά του, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του προς τους πολίτες να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν

Ότι η χιονόπτωση στο Κίεβο θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τέσσερις ώρες ρεύμα την ημέρα

Ο Σεργκέι Κοβαλένκο, επικεφαλής της εταιρείας YASNO που εφοδιάζει με ηλεκτρική ενέργεια το Κίεβο. Είπε ότι η κατάσταση στην πόλη έχει βελτιωθεί, όμως παραμένει «αρκετά δύσκολη».

Εξήγησε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν ρεύμα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες ημερησίως. Αν δεν είχατε ρεύμα επί τουλάχιστον τέσσερις ώρες χθες. Απευθυνθείτε στο Ηλεκτρικό Δίκτυο του Κιέβου DTEK. Οι συνάδελφοι θα σας βοηθήσουν να βρείτε ποιο είναι το πρόβλημα», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Η YASNO είναι το παράρτημα λιανικής πώλησης της DTEK, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας παροχής ενέργειας.

Η Ukrenergo προειδοποίησε ότι τα μπλα κ άουτ θα συνεχιστούν και προέτρεψε τους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τώρα, κάθε Ουκρανός στο σπίτι του οποίου αποκαταστάθηκε η ηλεκτρική ενέργεια. Μπορεί να βοηθήσει να αποκατασταθεί και για τους άλλους γρηγορότερα, απλώς καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια με φειδώ», ανέφερε η εταιρεία.

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )