Ρευματοειδή αρθρίτιδα: Οι τροφές που ανακουφίζουν

Ρευματοειδή αρθρίτιδα: Οι τροφές που  ανακουφίζουν

Οι ερευνητές κατηγοριοποιούν τις τροφές σε 8 κατηγορίες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Φρούτα, Η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Στα φρούτα περιλαμβάνονται: Tα δαμάσκηνα, τα γκρέιπφρουτ. Tα σταφύλια, τα μύρτιλλα, τις μπανάνες, το ρόδι, το μάνγκο, τα ροδάκινα και μήλα. Στα δημητριακά ανάμεσα σε άλλα αναφέρονται ιδιαίτερα η βρώμη, το ψωμί ολικής αλέσεως και το ρύζι ολικής αλέσεως. Στα μπαχαρικά ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν ο κουρκουμάς και το τζίντζερ.

Στην κορυφή φιγουράρουν επίσης το ελαιόλαδο, το ιχθυέλαιο, το πράσινο τσάι και το γιαούρτι. Αυτά μπορούν να μειώσουν το επίπεδο των κυτοκίνων. Ουσιών που εκκρίνονται από ανοσοποιητικά κύτταρα και προκαλούν φλεγμονές σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επίσης μειώνουν το οξειδωτικό στρες, βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματος να απομακρύνει τοξίνες.

Ωστόσο, οι συγγραφείς προειδοποιούν επίσης τους ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ενάντια στην ενσωμάτωση αυτών των τροφών στη διατροφή τους σε υπερβολικό βαθμό ή/και χωρίς να συμβουλευτούν τον γιατρό τους. Εν κατακλείδι, εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν τα τρόφιμα βελτιώνουν ή διαιωνίζουν την αρθρίτιδα, ή έχουν οποιαδήποτε επίδραση σε αυτήν συνολικά. Είναι γνωστό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα διαθέσιμα –μέχρι στιγμής- στοιχεία τα οποία έχουν ερμηνευθεί έδειξαν ότι μπορεί να υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ των τροφίμων και πόνου στις αρθρώσεις σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )