Ντροπή, Ντροπή και… Ντροπή

Ντροπή, Ντροπή και… Ντροπή

Παντρεύτηκε η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου

Παντρεύτηκε η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου και νιώθω ΑΗΔΙΑ με τα σχόλια ειδικά από γυναίκες. ΝΤΡΟΠΉ!

Κυκλοφορεί η είδηση του γάμου της κόρης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και ομολογώ πως πρώτη φορά νιώθω αηδία και οργή διαβάζοντας σχόλια. Τα περισσότερα από γυναίκες (τί πρωτότυπο) που είμαι σίγουρη πως μετά μυξοκλαίνε υπέρ άλλων γυναικών. Για δίκαιους αγώνες και θέματα μεταχείρισης αλλά κι από κάτι “κυρίους” της ντροπής.

Σχόλια που δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική καριέρα του πατέρα της αλλά με την εμφάνιση της ίδιας!

Αποκαλούν ένα νέο κopίτσι τέρας, ανιψιά της Βασιλειάδου, συμβουλεύουν τον γαμπρό να της βάλει σακούλα στο κεφάλι. Τον συμπονούν που κάθε πρωί θα τρομάζει βλέποντάς την, τον συμβουλεύουν να βρει άλλη. Γράφουν ότι είναι η ασχημότερη νύφη που έχουν δει ποτέ. Οτι πληρώθηκε ο γαμπρός για να την παντρευτεί κι ένα σωρό τόσο μα τόσο απίστευτα. Και εξοργιστικά σχόλια για το νέο ξεκίνημα ζωής ενός νέου κοριτσιού. Κι ως γυναίκα, νιώθω τόσο άσχημα διαβάζοντάς τα. Κι ως μητέρα κόρης, διπλά άσχημα.

Σε μια εποχή που άσχημες γυναίκες δεν υπάρχουν

καθότι όλες αν θέλουμε μπορούμε με χίλια δυο τεχνάσματα να γίνουμε εντυπωσιακές, εγώ είδα ένα νέο κopίτσι που σε αντίθεση με πάρα πολλές νύφες δεν έκανε τίποτα εξεζητημένο, κραυγαλέο, ψεύτικο για να γίνει Barbie. Για όσους γράφουν ότι η οικογένεια έκανε τον γάμο “με τα λεφτά μας”, ίσως αρκεί να θυμίσουμε ότι η μητέρα της νύφης είναι η κυρία Μπακατσέλου της γνωστής οικογένειας.
Κι ο πιο άφραγκος για το παιδί του προσπαθεί ακόμη και με δανεικά και κάνει έναν όμορφο γάμο, δεν θα μπορούσαν αυτοί να παντρέψουν τη μοναχοκόρη τους ; γιατί τόση χολή…

Μοναδικό κριτήριο

Μοναδικό κριτήριο πια σε όλα η εμφάνιση, κι ύστερα μας φταίνε οι influencers και το instagram ενώ δεν βλέπουμε πόσο έχουμε συμμορφωθεί με την κουλτούρα αυτή. Ομορφιά, φτιασίδια, νιάτα, έξαλλα νιάτα, ανορθωμένα στήθη, έντονοι γλουτοί και οπίσθια, γυμνή σάρκα και όλα σε προβολή, χωρίς προβολή τί νόημα υπάρχει. Κι εμείς κριτές σε όλα του όμορφου και του άσχημου, επειδή μπορούμε… κι ο,τι δεν χορταίνει το μάτι μας, στην πυρά.

Το επίπεδο μας πιο χαμηλό από ποτέ. Να, που αν και δεν το περίμενα, στην εποχή της ανθρωποφαγίας χρειάζεται να μιλάμε για τα “αυτονόητα”.

Δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος του κ.Βενιζέλου ούτε έχω κάποια συγγενική σχέση μαζί του. Θα γράψω όμως κάτι που κάνει στα δικά μου μάτια αυτό το κopίτσι πανέμορφο:

Big boss

Στα χρόνια που υπηρέτησα σε μεγάλο φορέα του πολιτισμού, “πέτυχα” τον κ. Βενιζέλο υπουργό πολιτισμού. Big boss δηλαδή. Η κόρη του, ερχόταν όπως όλα τα κopίτσια της ηλικίας της απλά και “ταπεινά” και περίμενε στις ουρές, πλήρωνε κανονικά το εισιτήριο της, ποτέ δεν άκουσα να χρησιμοποιεί το όνομα του μπαμπά της για να βρει μια θέση, να παρακάμψει μια ουρά ή να γλιτώσει το αντίτιμο, ποτέ δεν ζήτησε κάποια ειδική μεταχείριση.

Την ίδια στιγμή, τόσες και τόσες άλλες αποκαλούσαν τον εαυτό τους “μπλαζέ”, φέρονταν υπεροπτικά, είχαν απαιτήσεις, έψαχναν τρόπους προβολής, έψαχναν κεράσματα, χάρες, δώρα…

Η νοοτροπία μας, αυτή μας ομορφαίνει ή μας ασχημαίνει.

Η νοοτροπία μας…

Πηγή : filoitexnisfilosofias.com

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )