Το επάγγελμα του μέλλοντος

Το επάγγελμα του μέλλοντος

ΟΜπιλ Γκέιτς ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανέφερε ποιο είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Που μπορεί να κάνει πλούσιους πολλούς ανθρώπους. Όπως υποστήριξε πρόκειται για επαγγέλματα που έχει να κάνει… με την κλιματική αλλαγή.

Σημειώνεται ότι ο Γκέιτς. Εχει πει πολλές φορές ότι το θέμα που πρέπει να απασχολεί πλέον την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή. Γιατί αυτά που έρχονται με την καταστροφή του κλίματος, ούτε καν μπορούμε να τα διανοηθούμε.

Σύμφωνα με τον Αμερικάνο μεγιστάνα, όσοι ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή και προχωρήσουν σε σημαντικές ανακαλύψει σε αυτόν τον τομέα μπορεί μέσα σε λίγο καιρό να απολαύσουν κέρδη που θα ξεπεράσουν εκείνα της Tesla και της Microsoft.

Το επάγγελμα έχει άμεση σχέση με αυτό που λέμε «κλιματική τεχνολογία». Δηλαδή προϊόντα και υπηρεσίες που ναι μεν εξυπηρετούν τον άνθρωπο, χωρίς όμως να δολοφονούν το περιβάλλον.

Κάτι τέτοιο είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι καινοτομίες στις μπαταρίες, οι κινητήρες υδρογόνου και πολλά άλλα τα οποία με μια σωστή επένδυση από μια start up εταιρία μπορεί να την απογειώσουν.

Ο Μπιλ Γκέιτς μάλιστα μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο είπε πως σε μια νέα τέτοια επένδυση στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει ρίσκο. «Όμως στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν οκτώ Teslas, δέκα Teslas… Θα υπάρχουν εταιρείες τύπου Microsoft, Google, Amazon που θα βγουν από αυτόν τον χώρο και θα αποφέρουν τεράστια κέρδη. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι η Tesla για παράδειγμα να απογειώσει τη μετοχή της κατά 2.000%, τα πρώτα 16 χρόνια, δεν έφερνε κέρδη».

Και συνέχισε: «Η τεχνολογία του κλίματος δεν είναι ένας εύκολος τομέας. Είναι ένας επικίνδυνος τομέας αλλά όσοι αντέξουν μέχρι το τέλος δεν θα πιστεύουν τα κέρδη που θα έχουν αποκομίσει.».

Πηγή : ethnos.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )