Μαξίμου προς Ερντογάν

Μαξίμου προς Ερντογάν

Η χώρα μας ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση

Μαξίμου προς Ερντογάν μήνυμα ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας. Εκπέμπει η Αθήνα απέναντι στις νέες απειλές του Τούρκου προέδρου . Για εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και για γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης.

Ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

Με τέτοιες δηλώσεις και με αυτή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Το μόνο βέβαιο είναι οτι η εμβέλεια απήχησης των απόψεων της συνεχώς συρρικνώνεται. Η χώρα μας έχει φροντίσει με την εξωτερική της πολιτική και με κινήσεις στον αμυντικό τομέα. Να θωρακίσει την αποτρεπτική ικανότητα της και να έχει επεκτείνει τη δική μας εμβέλεια.

Με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, με τους συμμάχους στο πλευρό της, η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, που είναι και πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Οικονόμου εξάλλου σημείωσε ότι. Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό εφαρμόζει μία προκλητική τακτική έναντι της χώρας και στη ρητορική και στο πεδίο. Εμείς με ψυχραιμία κοιτάμε δική μας τακτική και στρατηγική της απολύτου ετοιμότητας. Nα απαντούμε σε κάθε πρόκληση και της ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης».

Μαξίμου προς Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber. Eκτός από την προσπάθειά του να εκφοβίσει την Αθήνα με τον πύραυλο Tayfun. O Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε και γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης, “πατώντας” στα τουρκολιβυικά μνημόνια και μιλώντας για συνεργασία με τη Λιβύη.

Όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα. H εμβέλεια των απόψεών του θα συρρικνώνεται, ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας, της ισχύος μας, της αποτρεπτικής μας ικανότητας. Tης επιδραστικής ισχύος που έχουν οι απόψεις μας στο εξωτερικό συνεχώς και θα αυξάνεται. Η Ελλάδα έχει συμμάχους, έχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο στο σύνολο του ελληνικού λαού. Aνέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )