Κόκκινη κλωστή δεμένη

Κόκκινη κλωστή δεμένη

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δως της κλότσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινίσει…

Το παραμύθι σε ταξιδεύει σε χώρους μαγικούς, σε χώρους που όλα γίνονται όπως θες εσύ! Το παραμύθι αγγίζει την ψυχή σου, σμιλεύει τις εκφράσεις σου, αγωνιά την καρδιά σου για ένα υπέροχο τελείωμα κι έχει όραμα και στόχο να εξαφανίσει το κακό για να βασιλέψει το καλό. Είναι ο ήλιος που ζεσταίνει και τον πιο σκληρό άνθρωπο, δεν βλέπει την ασχήμια σε μια καμπούρα, σε μια τετράπαχη φιγούρα! Μα ξέρει καλά να ξεχωρίζει την αγνή ψυχή από το γέλιο της, από το μοίρασμα του κρεβατιού στο καλυβάκι σαν θες να ξαποστάσεις το περπάτημα σου στο απέραντο δάσος. Το ξέρει και από τις νεράιδες που είναι πρόθυμες να βοηθήσουν, να φωτίσουν ακόμη και τα δάκρυα με τα περισσότερα αναφιλητά.

Κάποιος θα πει…

-Όλ’ αυτά είναι ψέμματα, είναι ψεύτικα! Το παραμύθι είναι κύημα της φαντασίας ενός ρομαντικού συγγραφέα που παραμένει παιδί! Θα σου απαντήσω πως το ψέμα δεν σε ταξιδεύει αλλά σε οδηγεί σε μια εικονική πραγματικότητα που επιδιώκει μόνο να σε ξεγελάσει για να μην δεις την αλήθεια. Το ψέμα έχει ως μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει το κακό και να σε απομακρύνει από το καλό, το αγνό κερδίζοντας την λογική σου μα όχι την ψυχή σου!

Το ψέμα ξέρει μόνο να μειδιάζει σε ένα “ζωντανό” γέλιο, να βάζει υπνωτικό στο κρεβάτι που ξεκουράζεσαι από την περιπλάνησή σου στο δάσος, ξέρει να μαζεύει τα δάκρυά σου και να τα πετά στον δρόμο σου για να γλιστρήσεις. Γιατί αυτός που αγαπά τα ψέμματα θα ακούσει τον πόνο σου με σκοπό να τον κάνει εργαλείο για τα δικά του σχέδια, να “φωτίσει” το δικό του μονοπάτι… Ξεχώρισε τους παραμυθάδες από τους ψεύτες στην ζωή σου! Ξεχώρισε κι εσύ τα παραμύθια σου από τα ψέμματα σου!

Πώς;

Αισθάνσου την αέναη ροή ενός παραμυθιού, αισθάνσου το χαμόγελο που γεμίζει τα χείλη σου σαν ακούς την ιστορία του, δεν νιώθεις πως θες εσύ να κατακτήσεις τον κόσμο αυτόν; Κι αν δυσκολεύεσαι χρησιμοποίησε το ένστικτό σου, αυτό το παιδικό φως που διψά να πετάξει με τις νεράιδες και μαζί να κάνουν τα δάκρυά σου χείμαρρο που θα ξεπλύνει καθετί ψεύτικο από την ζωή σου! Ζήσε το παραμύθι σου, ονειρέψου την πλοκή που αξίζεις και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εσύ καλύτερα!

Γράφει η Ρίνα Σερέτη

Πηγή : enallaktikidrasi.com

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )