Κλείσε τα προσωπικά σου σε ένα δικό σου κουτί

Κλείσε τα προσωπικά σου σε ένα δικό σου κουτί

Κλείσε τα προσωπικά. σου. Γυρίζεις από εδώ και από εκεί, ανακούφιση ψάχνεις από το στήθος σου που βράζει. Ανακούφιση δε βρίσκεις πουθενά, ηρεμία ούτε για δείγμα. Όποιον και να δεις, αρχίζεις και του εξιστορείς τα βάσανά σου, τη ζωή σου, τα προσωπικά σου όλα. Τι έκανες, πού πήγες, πού θα πας, πού ζεις, πού δουλεύεις. Πρέπει να ξεχαρμανιάσεις, να ξεθυμάνεις, να τα βγάλεις όλα όσα σε τρώνε από μέσα σου.

Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι

Δεν ενδιαφέρονται για εσένα. Απλώς περίεργοι είναι ή θέλουν να ψαχουλέψουν τη ζωή του άλλου. Κλείσε τα προσωπικά σου. Αυτοί θέλουν να αισθανθούν καλύτερα με τα δικά τους εσωτερικά κενά. Λίγοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς; όσο περνάνε τα χρόνια, το διαπιστώνω όλο και πιο ρεαλιστικά.

Μη λες τα προσωπικά σου στον οποιονδήποτε, δεν τον αφορούν. Δε χρειάζεται να λες τα πάντα ούτε και στα πιο οικεία ή κοντινά σου πρόσωπα. Κλείσε τα προσωπικά σου. Μπορεί να έρθει η στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Αναμφισβήτητα, το να μιλάμε σε κάποιον όταν είμαστε πιεσμένοι είναι μία λυτρωτική πράξη. Αρκεί να έχουμε εμπιστευτεί και τον κατάλληλο άνθρωπο για αυτή τη διαδικασία γνωστοποίησης και εξομολόγησης.

Για θέματα προσωπικών αδιέξοδων ή συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι έχουν σπουδάσει. Και είναι ικανοί να βοηθήσουν με έγκριτη, τεκμηριωμένη γνώση και όχι με απλές προσωπικές απόψεις. Άνθρωποι που υπόσχονται εχεμύθεια και με βάση τα επιστημονικά ιδανικά εμπνέουν αποδοχή και αξιοπιστία.

Σε περίπτωση που θες να μιλήσεις και σε έναν δικό σου άνθρωπο. Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που θα σου έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους. Αλλά όχι, ο όχλος και ο καθένας δεν είναι για να βλέπουν την καρδιά μας ανοιχτή. Σε βαθμό που ούτε καρδιοχειρουργός δε θα μπορούσε και επέμβαση να μας έκανε ακόμα. Κλείσε τα προσωπικά σου.

Τα προσωπικά μας δεν είναι για τον καθένα

Τις περισσότερες φορές αντί να ανακουφιστούμε ζαλιζόμαστε περισσότερο. Καθώς οι περισσότεροι βιάζονται να δώσουν συμβουλές ή να μας καθοδηγήσουν με τη σοφία τους.

Να φυλάς τα προσωπικά σου, να είναι ένα κουτί για το οποίο το κλειδί να το έχεις μόνο εσύ. Και σε ένα μέρος κρυφό.

Αν θέλεις να το δώσεις, πρόσεξε το αντικλείδι να είναι στα σωστά χέρια.

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )