H γενέτειρα του ελληνικού θερμαλισμού

H γενέτειρα του ελληνικού θερμαλισμού

Καλώς ορίσατε στον υπέροχο κόσμο της υγείας, της ευεξίας, της ομορφιάς και της αναγέννησης σώματος και πνεύματος.

H γενέτειρα του ελληνικού θερμαλισμού. Το υπερσύγχρονο LOUTRAKI THERMAL SPA, σας καλωσορίζει. Και σας υποδέχεται, για να φροντίσει αποκλειστικά για εσάς, την προσωπική σωματική σας υγεία, και να σας αποκαλύψει. Τα υπέροχα μυστικά του, που θα σας χαρίσουν υγεία, ευεξία, αναζωογόνηση, ομορφιά και χαλάρωση. Με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού νερού Λουτρακίου.

Ιστορία μέσα στον χρόνο

Το Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών «Loutraki Thermal Spa», είναι ένα από τα ιστορικότερα Spa στην Ευρώπη. Το οποιο βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη λουτρόπολη του Λουτρακίου. Επί της οδού Γ. Λέκκα 24, απέναντι από το όμορφο παραλιακό πάρκο της πόλης. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων του Ν. Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πόλη του Λουτρακίου και το Υδροθεραπευτήριο «Loutraki Thermal Spa», απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα. Από τη Διώρυγα του Ισθμού, μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Και υπάρχει πολύ καλή πρόσβαση από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

H γενέτειρα του ελληνικού θερμαλισμού. Η πόλη, ονομαστή κώμη από την αρχαιότητα κυρίως για τα Ιαματικά της Νερά. Οφείλει το όνομά της στα ιαματικά λουτρά που γίνονταν στις πηγές της Λουτρά Λουτράκι. Η αρχαία πόλη των Θερμών. Το σημερινό Λουτράκι, συνδέεται μυθολογικά με τη θεά Θερμία, Αρτέμιδα. Προστάτιδα των θερμών ιαματικών πηγών και από την αρχαιότητα θεωρείτο η αγαπημένη πόλη των θεών.

Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών του Λουτρακίου. Προσφέρουν από τα βάθη των αιώνων πρόληψη και θεραπεία, σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος.

Ο Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος

Ο οποιος παρατήρησε τη θεραπευτική επίδραση των Ιαματικών Νερών στον άνθρωπο, ενώ ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη, είχε διαπιστωθεί ότι η υδροθεραπεία σε ζεστό νερό (30 – 31ο C), προάγει τη μυϊκή χαλάρωση, μειώνοντας την ευαισθησία στον πόνο, ενώ οι ιδιότητες του ιαματικού νερού σε συνδυασμό με την θερμοκρασία, κατεβάζουν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα Ιαματικά Νερά, πηγάζουν μέσα από πετρώματα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέχρι την επιφάνεια της Γης, αποκτούν τα ιχνοστοιχεία και τα μεταλλικά συστατικά τους στα οποία οφείλεται και η Ιαματική – θεραπευτική τους δράση. Το νερό άλλωστε, χρησιμοποιήθηκε δια μέσου των αιώνων σαν μέσο υγιεινής και θεραπείας, διότι φαίνεται πως η Λουτροθεραπεία είναι η πρώτη μορφή θεραπείας που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος.

Το ζωογόνο Ιαματικό Νερό Λουτρακίου

έχει συνδέσει το όνομά του από τα πανάρχαια χρόνια, με τη θεραπεία πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και του Ρωμαίου στρατιωτικού Λεύκιου Κορνήλιου Σύλλα. Η πρώτη αναφορά για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, γίνεται ήδη από τον ιστορικό Ξενοφώντα, ο οποίος στο έργο του «Ελληνικά IV» αναφέρει.

H γενέτειρα του ελληνικού θερμαλισμού. Οι Σπαρτιάτες στρατιώτες μετά τις μάχες, για να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, κατέφευγαν στη ζωογόνο δύναμη των Ιαματικών Νερών της αρχαίας κώμης των Θερμών. Η χρήση του Ιαματικού νερού Λουτρακίου συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων και εν συνεχεία το Λουτράκι, με σημείο αναφοράς τα ιαματικά του λουτρά, αναγνωρίστηκε ως μητροπολιτικό κέντρο της τουριστικής Ελλάδας και ως πρώτος θεραπευτικός σταθμός.

Από τα βάθη των αιώνων το ιαματικό νερό του Λουτρακίου, έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο φυσικής υγιεινής ζωής, ευεξίας και αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος. Για το λόγο αυτό, εύστοχα, το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης έχει χαρακτηρισθεί ως «Το Νερό της Ζωής».

Βίκυ Καραντζαβέλου

traveldailynews.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )