Είναι πραγματική τρέλα να διαβάζεις τις ειδήσεις

Είναι πραγματική τρέλα να διαβάζεις τις ειδήσεις

Όμως συνειδητοποιημένος πολίτης πρέπει να είναι ενημερωμένος πολίτης. Τώρα αν το στομάχι σου γίνεται κόμπος. Και ο πρωινός καφές γίνεται ντελβές και κώνειο αντί απόλαυση. Αυτό είναι άλλο καπέλο.

Εσύ οφείλεις να ενημερώνεσαι.

Δεν έχει καμία σημασία αν σκάνε βόμβες κρότου λάμψης γύρω σου
Και τι έγινε αν κάποιος σαπισμένος βιάζει και εκδίδει δωδεκάχρονο καροτσάκι
Τι μας νοιάζει αν σύζυγος σκοτώνει εν ψυχρό τη γυναικά του γιατί τόλμησε να ζητήσει διαζύγιο
Σιγά που θα χολοσκάσουμε αν ο χειμωνιάς που έρχεται θα είναι σκληρός και παγωμένος
Δεν έχει καμία σημασία αν νοικοκυριά θα αντιμετωπίσουν το γκρίζο φάσμα της φτώχειας.

Δεν έχει καμιά σημασία αν ο covit-19 παραμονεύει. Και παρόλο το οπλοστάσιο των εμβολίων αυτός την κουτσουκέλα του θα την κάνει.

Εσύ οφείλεις ενημερώνεσαι

Άλλα τι είδους ενημέρωση είναι αυτή. Όταν οι κυβερνώντες σε διαβεβαιώνουν ότι τα πάντα είναι σε ισορροπία. Και με το ζόρι, θέλουν να μας πείσουν ότι το “Λίχτενσταϊν  και Λουξεμβούργο τρώνε τη σκόνη μας.” Όμως για πέστε μου και σε μένα την ανίδεη γιατί ο πληθωρισμός τραβάει τον ανήφορο και είναι πιο υψηλός από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι στο ευρώ δεν είμαστε καλέ;

Εσύ οφείλεις να ενημερώνεσαι

Υπάρχουν λύσεις μας διαβεβαιώνουν οι Ηγέτες. Ζεστά ρούχα, ισοθερμικά, κουβέρτες, παπλωματά. Το εμπόριο θα πάρει φωτιά. «Να και ένα καλό.» Για αυτούς που έχουν κάποια χρήματα θα ψωνίσουν από μαγαζιά. Για αυτούς που τα φέρνουν δύσκολα θα κάνουν χρυσές δουλείες οι κινέζοι και οι λαϊκές.

Εσύ οφείλεις να ενημερώνεσαι

Και έμπαση περίπτωση όλοι αυτή την ψευτιά και την μαυρίλα των ειδήσεων, την αποζημιώνει η υψηλή ποιότητα της τηλεόρασης. Τα πρωινοβραδινά “Reality show” Είναι πραγματικα μια χαζοχαρούμενη απόλαυση που σε αποβλακώνει. Ζώντας σε ενα χλιδάτο ψεύτικο κόσμο.

Μουρλαίνουν τα νεαρά κορίτσια. Πηγαίνουν και ξεγυμνώνονται στο κάθε επαΐων. Που άλλοτε τα επικροτούν και άλλοτε τα ρεζιλεύουν. Και εδώ που τα λέμε καλά τους κάνουν για να τα προσγειώνουν. Όσο για τα συριαλάκια μπουνιές παίζουν. Την ευχή μας να εχουν γιατί χωρίς αυτά πως θα πέρναγε η ώρα.

Τα δε πρωινάδικα είναι όλα τα λεφτά… Εκεί το κουτσομπόλι παίρνει και δίνει. Υπάρχει δε κίνδυνος να ακούσεις και τα δικά σου τα άπλυτα. Πως τα μαθαίνουν όλα αυτά; στήνουν αυτί έξω από τις πόρτες. Σπρώχνονται ποιος θα προλάβει να δείξει ότι γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν το αρνούμαι πιασάρικο το κουτσομπόλη τραβάει πολλές διαφημίσεις. Το βλέπουν μετά μανίας πολύς κόσμος…

Να  ξαλεγράρουμε λίγο βρε αδελφέ

Δεν είμαστε για σοβαρότητα και ποιότητα μπροστά στο καμπαέτι που μας περιμένει το φετινό χειμώνα. Αν δεν κάνουμε και λίγο πλάκα το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Ανεξάρτητα με όλα αυτά.

Εσύ οφείλεις να ενημερώνεσαι

Μυρτώ Πανθέου

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )