300 δολοφονίες σε ένα χωριό

300 δολοφονίες σε ένα χωριό

Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά τριακόσιοι φόνοι έγιναν στο ίδιο χωριό

Εκατοντάδες φόνοι: Πρόκειται για τους Άγγελους του Ναγκιρέβ. Ήταν μία ομάδα από γυναίκες, που ζούσαν στην κωμόπολη Ναγκιρέβ της Ουγγαρίας. Οι ίδιες είχαν διαπράξει εκατοντάδες φόνους. Συγκεκριμένα, είχαν δηλητηριάσει τριακόσια άτομα. Οι συγκεκριμένες δηλητηριάσεις έλαβαν χώρα από το 1914 έως και το 1929.

Εκατοντάδες φόνοι – Αληθινή ιστορία: Το ξεκίνημα της ιστορίας

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Σουζάνα Φαζέκας εγκαταστάθηκε στο  Ναγκιρέβ το 1911. Ως μαία ήταν γνωστή στις ντόπιες γυναίκες. Κυρίως, όμως, για τις παράνομες αμβλώσεις που έκανε. Βοήθησε να ξεφορτωθούν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ή τους καρπούς εξωσυζυγικών σχέσεων.

Όταν ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πολλοί από τους άνδρες της κωμόπολης στάλθηκαν στα μέτωπα να πολεμήσουν. Όμως, γρήγορα στο Ναγκιρέβ δημιουργήθηκαν στρατόπεδα κράτησης αιχμαλώτων του εχθρού. Καθώς «έλειπαν οι γάτοι, άρχισαν να χορεύουν τα ποντίκια». Πολλές από τις γυναίκες ήλθαν σε επαφή με ξένους αιχμαλώτους. Εκείνες υποχρεώνονταν να δουλεύουν στα χωράφια κι άρχισαν γρήγορα να δημιουργούν μαζί τους ερωτικές σχέσεις .

Αλλά οι σχέσεις αυτές δεν μπορούσαν να κρατήσουν. Αυτό, διότι κάποια στιγμή επέστρεψαν οι απατημένοι σύζυγοι από τον πόλεμο. Πολλές από τις «άπιστες» προτιμούσαν τις αγκαλιές των εραστών τους. Επιπλέον, ήθελαν να απαλλαγούν από τους άντρες που είχαν παντρευτεί με συνοικέσια. Στράφηκαν τότε στη Φαζέκας για βοήθεια, αφού οι γάμοι που είχαν συναφθεί βάσει του εθιμικού δικαίου της εποχής εκείνης στην Ουγγαρία, απαγορευόταν να διαλυθούν.

Πηγή : filoitexnisfilosofias.com

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )