Το πρώτο campus network

Το πρώτο campus network

Το πρωτοποριακό ιδιωτικό δίκτυο, με υποδομή κινητής τηλεφωνίας, σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε από την COSMOTE στο υπόγειο μεταλλείο χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Το πρώτο campus network στην Ελλάδα βρίσκεται 300 μέτρα κάτω από τη γη

ADVERTORIAL

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, δημιουργούνται όλο και περισσότερες λύσεις που συμβάλλουν στο να έχουμε μια καλύτερη και πιο εύκολη καθημερινότητα. Μερικές από τεχνολογικές αυτές λύσεις, βέβαια, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν έναν ολόκληρο σύγχρονο κόσμο.

Ακόμη κι αν αυτός ο κόσμος βρίσκεται στα έγκατα της γης. Μιλάμε, φυσικά, για το πρωτοποριακό campus network, με υποδομή κινητής τηλεφωνίας, που σχεδίασε και εγκατέστησε η COSMOTE στο υπόγειο μεταλλείο χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ένα από τα τρία συνολικά έργα που απαρτίζουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που λειτουργεί και αναπτύσσει η Ελληνικός Χρυσός. Το συγκεκριμένο είναι ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος 300μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περίπου 10χλμ..

Η καινοτομία στη συγκεκριμένη περίπτωση, βρίσκεται στο ότι μέσα από το ιδιωτικό δίκτυο της COSMOTE επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και παραγωγικότητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις πλήρους ψηφιακοποίησης λειτουργιών του μεταλλείου. Σίγουρα, γνωρίζουμε για εταιρείες που εκσυγχρονίστηκαν μέσα από την δύναμη της τεχνολογίας – αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτό πραγματοποιείται σε μια επιχείρηση που η βασική της δραστηριότητα βρίσκεται κάτω από το έδαφος.

Ειδικότερα, με το campus network κινητής, που είναι πλήρως προσαρμοσμένο και ειδικά σχεδιασμένο στις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικός Χρυσός, εξασφαλίζεται τόσο η κάλυψη, όσο και η εγγυημένη χωρητικότητα για τις καθημερινές λειτουργίες του μεταλλείου. Mέσω tablets γίνεται πιο άμεση η επικοινωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους στα υπόγεια και τους χειριστές των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων, με τους συναδέλφους τους στην επιφάνεια και πιο συγκεκριμένα με το υπερσύγχρονο Κέντρο Ελέγχου που αναλαμβάνει την επίβλεψη και τον συντονισμό των εργασιών.

Καθώς οι τεχνολογικές βάσεις έχουν τεθεί, στα σχέδια της εταιρείας είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του campus network, μέσα από νέες εφαρμογές και λύσεις που θα επιτρέψουν λειτουργίες όπως η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, καθώς και η τηλεμετρία οχημάτων (συλλογή δεδομένων από απόσταση).

Παράλληλα, ενισχύεται η ασφάλεια, καθώς μελλοντικά θα υπάρχει εικόνα του αριθμού των εργαζομένων που βρίσκονται σε κάθε τμήμα του μεταλλείου και θα παρέχονται κρίσιμες πληροφορίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μέσω κατάλληλων αισθητήρων που μετρούν τη συγκέντρωση σωματιδίων ή επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα (gas monitoring), το Κέντρο Ελέγχου θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει απομακρυσμένα την παροχή και ποιότητα του αέρα (ventilation on demand) ή ακόμα και να απομακρύνει προληπτικά τους εργαζόμενους προστατεύοντάς τους.

Ο λόγος που τα campus networks με χρήση δικτύου κινητής υπερέχουν σε σχέση με άλλες λύσεις ασύρματης δικτύωσης, είναι το ότι μπορούν να αποδώσουν πολύ υψηλές ταχύτητες, κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία χωρίς παρεμβολές. Πρόκειται για μια καινοτομία σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα, κάτι το οποίο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στη χώρα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς βιομηχανιών «Industry 4.0» και της «έξυπνης» παραγωγής (smart manufacturing), αλλά και σημαντικών κλάδων, όπως ο τουρισμός, τα logistics, οι μεταφορές, η διαχείριση υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), κ.ά.

Μέσα από το έργο της COSMOTE και της Ελληνικός Χρυσός, ανοίγει ένα «παράθυρο» στο μέλλον και σε όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει η τεχνολογία. Μια νέα εποχή, ακόμα και κάτω από το έδαφος.

Πηγή : lifo.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )