Πότε θα εκραγεί ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Πότε θα εκραγεί ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Πότε θα εκραγεί ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Το δημοσίευμα του Guardian προκάλεσε ανησυχία. Δεν υπάρχει κίνδυνος για άμεση έκρηξη του ηφαιστείου, απαντούν οι επιστήμονες. Ποια πειράματα βρίσκονται σε εξέλιξη

Με την πανδημία, τον πόλεμο και μία σειρά άλλων καταστροφών τα τελευταία χρόνια, το μόνο που έμοιαζε να λείπει. Ήταν να εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Τα χιουμοριστικά σχόλια στα social media. Περί του ενδεχομένου αυτού έδιναν κι έπαιρναν. Έως ότου ήρθε ο έγκυρος, κατά τα άλλα, «Guardian» να αφήσει τους πάντες άφωνους και τρομαγμένους.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε προ ημερών ένα κείμενο. Ο τίτλος του οποίου άφηνε να εννοηθεί ότι επίκειται ηφαιστειακή έκρηξη στο γραφικό και παγκοσμίως γνωστό νησί των Κυκλάδων!

Το ηφαίστειο δεν κοιμάται.

Η επόμενη έκρηξη θα προκαλέσει τσουνάμι. Ήταν η εσχατολογική πρόβλεψη που έκανε με αρκετή δόση βεβαιότητας. Για το κοντινό μέλλον η εφημερίδα, πυροδοτώντας ανησυχία μα και εύλογα ερωτήματα.

Για την ακρίβεια, το κείμενο αυτό στηριζόταν σε δημοσίευση που είχε κάνει στο περιοδικό «Geochemistry, Geophysics, Geosystems. Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Κάγιεταν Κράπκιεβιτς από το Τμήμα Γεωεπιστημών του Imperial College του Λονδίνου.

Μόνο που η δημοσίευση, πέρα από κάποια συμπεράσματα. Που μόνο για το μακρινό μέλλον θα μπορούσαν να προκαλέσουν αγωνία. Δεν κατέληγε σε κάποιο συμπέρασμα περί επικείμενης έκρηξης αυτό το υπαινισσόταν σχεδόν αυθαίρετα στον τίτλο ο «Guardian».

filoitexnisfilosofias.com

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )