Προσοχή σε τρία προϊόντα

Προσοχή σε τρία προϊόντα

Προσοχή σε τρία προϊόντα. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή σε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Aγνωστης προέλευσης και σε δύο σκευάσματα που περιέχουν. Eπικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες. 

Το πρώτο προϊόν διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απομάκρυνση των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα. Tην πρόληψη από επαναμόλυνση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Πρόκειται για το σκεύασμα GERMIVIR, το οποίο δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής. Επίσης, δε νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς υγείας περί καταπολέμησης και πρόληψης μολύνσεων.

Το GERMIVIR διακινείται διαδικτυακά

Mέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του είναι άγνωστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση. Ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το GERMIVIR, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επίσης, μετά από ενημέρωση των ισπανικών αρχών. Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Kuh-Nekt και Powers-X. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής. Για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα

των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν Kuh-Nekt περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, ενώ το προϊόν Powers-X περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα. Η ταδαλαφίλη και η σιλδεναφίλη συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Προσοχή σε τρία προϊόντα. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )