Πιθανή η έλλειψη αερίου

Πιθανή η έλλειψη αερίου

Πιθανή η έλλειψη αερίου. Να εξοικονομήσουν ενέργεια και να επεκτείνουν τις ανανεώσιμες πηγές κάλεσε. Τις κυβερνήσεις ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προειδοποιώντας. Για έλλειψη φυσικού αερίου την ερχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η Ρωσία μειώσει περαιτέρω τις προμήθειες.

Αν η Ρωσία μειώσει τη μικρή ποσότητα αερίου, που εξακολουθεί να παραδίδει στην Ευρώπη. Και η ζήτηση αερίου από την Κίνα αυξηθεί μετά τις χαμηλές ποσότητες που εισήγαγε. Εξαιτίας των λοκντάουν που οφείλονταν στην Covid-19, η ΕΕ μπορεί να βρεθεί το 2023. Αντιμέτωπη με υστέρηση κατά 27 δισεκ. κυβικά μέτρα (bcm), σύμφωνα με τον IEA.

Η συνολική κατανάλωση αερίου της ΕΕ ήταν 412 bcm το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ.

Πιθανή η έλλειψη αερίου. Αυτό είναι μια σοβαρή πρόκληση», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA Φατίχ Μπιρόλ. Σε συνέντευξη Τύπου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Προσθέτοντας πως η υστέρηση θα ήταν περί τα 60 bcm, αν η ΕΕ δεν είχε λάβει έκτακτα μέτρα.

Η πιθανή έλλειψη θα μπορούσε να αποφευχθεί με την επέκταση των επιδοτήσεων και με πολιτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας. Μέσω της ανακαίνισης κατοικιών και της αντικατάστασης της θέρμανσης. Η οποια βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα, με αντλίες θερμότητας, καθώς και με την ταυτόχρονη προώθηση των σχεδίων. Της ΕΕ για μαζική επέκταση της ανανεώσιμης ενέργειας, ανέφερε ο IEA.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε. Πως η προμήθεια αερίου της ΕΕ είναι ασφαλής γι’ αυτό το χειμώνα. Και πως οι Βρυξέλλες προετοιμάζονται για τον επόμενο.

Ο IEA έκανε επίσης έκκληση να βελτιωθούν οι εκστρατείες για την ενθάρρυνση των καταναλωτών να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια.

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )