Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκέμβρη. Η Παγκόσμια αυτή Ημέρα αναγνωρίζεται διεθνώς και γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Και στόχος της είναι να αφήσουμε πίσω όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Σκέψεις και λόγια και να μοιράσουμε αγάπη απλόχερα.

Γιατί η αγάπη δεν είναι κάτι το προαιρετικό. Είναι υποχρέωση. 

Αποτελεί χρέος ,που μένει πάντα ανεξόφλητο. Όσο εργαζόμαστε για την απόδοσή του ,τόσο αυτό αυξάνεται. Αν λείψει η αγάπη ,έρχεται η καταστροφή.

Η αγάπη μας κάνει άμεμπτους, γιατί εμποδίζει την πλεονεξία, τη λαγνεία, το φθόνο και άλλα πάθη να κυριέψουν την ψυχή. Γενικά, δεν υπάρχει πάθος, δεν υπάρχει αμάρτημα που να μην το καταστρέφει η αγάπη. Ευκολότερα μπορεί να γλυτώσει από του καμινιού τις φλόγες ένα ξερό κλαράκι, παρά από της αγάπης τη φωτιά η αμαρτία.

Η αγάπη είναι καρπός της αρετής. Αλλά και η αγάπη ,με τη σειρά της, γεννάει την αρετή. Και να πως γίνεται αυτό. Ο ενάρετος δεν προτιμάει τα χρήματα από την αγάπη στο συνάνθρωπό του. Δεν είναι μνησίκακος, άδικος, κακολόγος. Όλα τα υπομένει με ψυχική γενναιότητα . Από αυτά προέρχεται η αγάπη. Το ότι από την αρετή γεννιέται η αγάπη ,το φανερώνουν τα λόγια του Κυρίου. Όταν θα πληθύνει η κακία, θα ψυχρανθεί η αγάπη ( Ματθ. 24: 12 ) .

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης. Επισης το ότι από την αγάπη πάλι γεννιέται η αρετή. Το φανερώνουν τα λόγια του αποστόλου Παύλου. Όποιος αγαπάει τον άλλο, έχει τηρήσει το σύνολο των εντολών του Θεού ( Ρωμ. 13: 8 ). Ένα από τα δύο, λοιπόν, απαιτείται, η αγάπη ή αρετή. Αυτος που έχει το ένα, οπωσδήποτε θα έχει και το άλλο. Και αντίθετα.

Εκεινος που δεν αγαπάει ,θα κάνει και το κακό. Και όποιος κάνει το κακό, δεν αγαπάει. Την αγάπη, επομένως, ας προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ,γιατί είναι ένα φρούριο, που μας προφυλάσσει από κάθε κακό… Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Η αγάπη, επίσης, δεν ξέρει τι θα πει συμφέρον. Γι’ αυτό ο Παύλος μας συμβουλεύει. Κανείς να μην επιδιώκει ό,τι βολεύει τον ίδιο, αλλά ό,τι βοηθάει τον άλλο ( Α΄ Κορ. 10: 24 ) . Μα ούτε και ζήλεια γνωρίζει η αγάπη ,γιατί κάθε ενας που αγαπάει αληθινά. Θεωρεί τα καλά του πλησίον σαν δικά του. 

Έτσι η αγάπη σιγά-σιγά μεταβάλλει

Τον άνθρωπο σε άγγελο.  Αφού τον απαλλάξει από το θυμό ,το φθόνο και κάθε άλλο τυραννικό πάθος. Τον βγάζει από την ανθρώπινη φυσική κατάσταση και τον εισάγει στην κατάσταση της αγγελικής απάθειας.

Η αγάπη χαρίζει στους ανθρώπους μεγάλη δύναμη. Δεν υπάρχει κάστρο τόσο γερό, αχάλαστο και άπαρτο από τους εχθρούς. Όσο είναι ένα σύνολο ανθρώπων αγαπημένων και σφιχτοδεμένων με τον καρπό της αγάπης

Αγάπη για τους αρχαίους, ήταν ένας πιο γενικευμένος όρος και δεν είχε να κάνει με την αποκλειστικότητα αλλά με ένα πανανθρώπινο συναίσθημα που αφορούσε τους γύρω σου. Είναι κάτι περισσότερο από ένα δυνατό συναίσθημα. Χωρίς την δέσμευση, είναι μόνο ένας ενθουσιασμός.

Χωρίς το πάθος είναι μόνο εμμονή. Ακόμα και η μεγαλύτερη Αγάπη, χωρίς να την φροντίσεις και να την καλλιεργήσεις, μαραίνεται και πεθαίνει. Η Αγάπη είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να πληγώσει κανέναν, αλλά μπορεί να κοστίσει ακριβά.

Το παράδοξο με την Αγάπη, είναι πώς μολονότι σου δίνει εξαιρετική ελευθερία, την ίδια στιγμή σε δένει με τον άλλο, με δεσμούς δυνατότερους και από τον θάνατο. Δεν μπορεί να αγοραστεί ή να πουληθεί. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η Αγάπη είναι η μεγαλύτερη ευλογία.

Είναι τόσο εύκολο, να μιλάς για την Αγάπη, Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, να αναγνωρίζεις την Αγάπη. Ακόμα και όταν την κρατάς στα χέρια σου!

Σπείρε αγάπη και μην θερίσεις! Έτσι για να μοσχοβολάει ο τόπος

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους!

Πηγή : ekriti.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )