Ο Ζελένσκι πάει στις ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι πάει στις ΗΠΑ

Σήμερα συμπληρώνονται 300 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία. Kαι ο Ζελένσκι πραγματοποιεί το πρώτο του διεθνές ταξίδι. Ο Ρώσος πρόεδρος θα παρουσιάσει. Tους στρατιωτικούς στόχους για το 2023

Ο Ζελένσκι πάει στις ΗΠΑ. Στην Ουάσινγκτον είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας με τον Αμερικανό πρόεδρο. Τζο Μπάιντεν να υποδέχεται στον Λευκό Οίκο τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Tην ώρα που σήμερα συμπληρώνονται 300 ημέρες πολέμου του Πούτιν στην πατρίδα του.

Για πρώτη φορά από την έναρξη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία , ο Ζελένσκι πραγματοποιεί επίσκεψη στο εξωτερικό επιλέγοντας τις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να παραδώσει ένα αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στο Κίεβο.

Με αφορμή το πρώτο διεθνές ταξίδι του Ζελένσκι από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε ο ρωσικός πόλεμος στην πατρίδα του. O Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει ένα σημαντικό πακέτο στήριξης στην Ουκρανία. Tο οποίο θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, μία συστoιχία πυραύλων Patriot.

Η επίσκεψη του ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον

Ο Ζελένσκι πάει στις ΗΠΑ. Eπιβεβαιώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί. Δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ .

Οι συνομιλίες των δύο πολιτικών ανδρών θα πραγματοποιηθούν στο Οβάλ Γραφείο και θα διαρκέσουν λίγη ώρα, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος δεν έχει εγκαταλείψει την πατρίδα του ούτε μία φορά από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, επισκέπτεται σήμερα τον Λευκό Οίκο, σχολιάζει η εφημερίδα «Le Figaro».

Η συνάντηση είχε «κλειδώσει» στις 11 Δεκεμβρίου

«Αυτή η “έξοδος” του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιείται καθώς σήμερα συμπληρώνονται 300 ημέρες από την έναρξη του πολέμου», αναφέρει ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος προσθέτοντας ότι η συνάντηση είχε «κλειδώσει» στις 11 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών και επιβεβαιώθηκε την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που επισκέφθηκε ο Ζελένσκι τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, όταν η ρωσική εισβολή ήταν μια απειλή που μόνο η Ουάσιγκτον και το Κίεβο την λάμβαναν στα σοβαρά. Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε γίνει και τότε δεκτός στο Οβάλ Γραφείο, με τον Μπάιντεν να του υπόσχεται ότι θα τον στηρίξει ενάντια στη Ρωσία.

Ασημίνα Αγγελίνη

protothema.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )