Οι παλιές ψυχές έχουν πολύ ανεπτυγμένο ένστικτο

Οι παλιές ψυχές έχουν πολύ ανεπτυγμένο ένστικτο

Οι παλιές ψυχές έχουν πολύ ανεπτυγμένο ένστικτο. Σας έχουν πει ποτέ ότι είστε πολύ ώριμοι για την ηλικία σας. Ή και το αντίθετο;

Ίσως έχετε ακούσει τους όρους παλιές ψυχές και νέες ψυχές. Με αυτούς τους όρους περιγράφουμε την ηλικία κάποιου, όχι σύμφωνα με τα χρόνια αλλά με βάση την ευφυΐα, την ευαισθησία, την διαίσθηση ή το πόσο καλά «ταιριάζει» στην περίοδο που ζει.

Από τις δύο έννοιες, η πιο εντυπωσιακή είναι προφανώς οι παλιές ψυχές.

Η προέλευση αυτής της έκφρασης προέρχεται από την θρησκεία του Ταοϊσμού (μιας θρησκείας 5000 χρόνων από την Κίνα). Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, οι ψυχές αφήνουν το Τάο, την παγκόσμια και φυσική ενότητα και αποκτούν ποικίλες εμπειρίες.

Οι Ταοϊστές πιστεύουν πως τα πάντα πρέπει να επιστρέφουν στις ρίζες τους. Οπότε, ο τελικός στόχος της ψυχής είναι να κάνει ένα καινούργιο ταξίδι προς το Τάο. Αλλά μπορεί να το κάνει αυτό μόνο όταν αποκτήσει όλη την γνώση και τις αναπτύξεις που έχει να προσφέρει η ζωή. Οι ψυχές υποβάλλονται σε πέντε ζωές και φτάνουν την τελειότητα στο τέλος της πέμπτης.

Τότε, το άτομο έχει ανώτερα επίπεδα αντίληψης, αλλά επίσης ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους του επειδή είναι πιο πνευματικό. Ένα τέτοιο άτομο ψάχνει να βρει την θέση του στον κόσμο και πιστεύει ότι είναι μέρος κάτι μεγαλύτερου. Ότι ο κύριος στόχος του είναι να αποκτήσει την εσωτερική γαλήνη.

Οι Ταοϊστές πιστεύουν ότι πολλοί φιλόσοφοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες είναι παλιές ψυχές που απλώς αισθάνονται πιο άνετα με αυτά τα επαγγέλματα. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι άνθρωποι με τέτοιες ψυχές τείνουν να αμφισβητούν τα πράγματα γύρω τους και βασίζουν τις πεποιθήσεις τους στις εμπειρίες τους.

5 χαρακτηριστικά που έχουν οι παλιές ψυχές

Εκτός από τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν, μια «παλιά ψυχή» έχει επίσης τα ακόλουθα γνωρίσματα:

Ανώτερο επίπεδο ωριμότητας

Ακόμα και ως παιδιά είναι φανερό ότι δεν ταιριάζουν στον κόσμο των παιδιών. Βαριούνται με τα συνηθισμένα παιχνίδια της ηλικίας τους και θέλουν πιο δύσκολα βιβλία από παραμύθια. Έχουν συμπεριφορά ενός μεγαλύτερου ατόμου. Μπορούν να φτάσουν σε συμπεράσματα καλύτερα από αυτά των γονιών τους. Μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά επειδή έχουν έναν ανώτερο βαθμό λογικής από αυτόν που θεωρείται «φυσιολογικός»

Προτιμούν να είναι μόνοι και απολαμβάνουν να κάνουν τα πάντα με ενδοσκόπηση

Οι παλιές ψυχές δεν χρειάζονται παρέα επειδή ο εσωτερικός τους κόσμος είναι αρκετός. Τείνουν να χρησιμοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο για διαλογισμό και για να εμβαθύνουν στα συναισθήματα τους. Είναι πολύ ήσυχοι και εσωστρεφείς. Πολλοί τους αποκαλούν ντροπαλούς, αλλά στην πραγματικότητα είναι απορροφημένοι από τον εσωτερικό εαυτό τους.

Εκτιμούν τα μικρά πράγματα

Οι παλιές ψυχές είναι πολύ πνευματικές. Επιλέγουν να ασχολούνται με πράγματα που τις χαροποιούν και εκπληρώνουν τον εαυτό τους. Προσπαθούν σκληρά για να κατακτήσουν κάτι. Αλλά όταν το κάνουν, αντί να συνεχίσουν, βρίσκουν μια άλλη δραστηριότητα. Γιατί; Επειδή βρίσκουν το ταξίδι πιο ευχάριστο από τον προορισμό.

Έχουν πολύ ανεπτυγμένο ένστικτο

Όχι μόνο έχουν ανεπτυγμένο ένστικτο, αλλά καθοδηγούνται από αυτό. Και ποτέ δεν είναι λάθος! Προσέχουν κάθε λεπτομέρεια και έχουν την ικανότητα να διαμορφώνουν ολόκληρες εικόνες στο μυαλό τους. Όταν όλοι γύρω τους βλέπουν ένα δάσος γεμάτο δέντρα, αυτά τα άτομα βλέπουν κάθε φυτό και ζώο, τον ουρανό, το έδαφος, τον άνεμο κλπ. Τίποτα δεν μένει απαρατήρητο. Μπορούν να αναλύσουν κάθε άτομο και κατάσταση με ακρίβεια.

Είναι ευαίσθητες

Τα άτομα με «παλιά ψυχή» έχουν πολλή ενσυναίσθηση και μπορούν να βάλουν τον εαυτό τους στην θέση των άλλων, να τους κατανοήσουν και να τους βοηθήσουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως καταλαβαίνουν περισσότερο από κάθε άλλον το τι συμβαίνει. Ξέρουν πως σκέφτονται οι άλλοι. Μπορούν να συγχωρέσουν, να μην επηρεάζονται από τα λάθη τους και να δίνουν συμβουλές χωρίς να κρίνουν.

Κλείνοντας, πρέπει να σημειώσουμε μερικά πιθανά μειονεκτήματα που έχουν οι παλιές ψυχές:

Δεν ταιριάζουν με άτομα της ηλικίας τους. Τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα με τους μεγαλύτερους τους. Νιώθουν αποσυνδεδεμένοι από τον κόσμο. Δεν έχουν τα ίδια ενδιαφέρονται και απόψεις με τους αγαπημένους τους. Έχουν μια προδιάθεση προς την κατάθλιψη και την χαμηλή αυτό-εκτίμηση. Ο εαυτός τους είναι ο χειρότερος κριτής τους.

Ξέρετε κάποιον που να ανήκει στις παλιές ψυχές ή μήπως ανήκετε κι εσείς.

awakengr.com

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )