Κλείνουν τρία αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας

Κλείνουν τρία αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας

Κλείνουν τρία αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις αεροσκαφών σε τρία αεροδρόμια. Για να στηρίξουμε το υπουργείο Άμυνας σε μια προσπάθεια εθνικής ασφάλεια

Πρόκειται για τα αεροδρόμια του Γουίλμινγκτον στη Βόρεια Καρολίνα, του Μιρτλ Μπιτς και του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ερμηνεύοντας αυτήν την ανακοίνωση, εικάζουν ότι επίκειται μια επιχείρηση για την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού. Ωστόσο το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει την ανακοίνωση της FAA, λέγοντας μόνο ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία του μπαλονιού.

Την κατάρριψη του κινέζικου μπαλονιού που εθεάθη στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, καταδικάζει ανοιχτά το Πεκίνο, κάνοντας λόγο και κατηγορώντας για «υπερβολική αντίδραση και σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών

Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και διαμαρτύρεται για τη χρήση βίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να απαντήσει.

cnn.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )