Η Ρωσία ενεργεί ύπουλα

Η Ρωσία ενεργεί ύπουλα

Η Ρωσία ενεργεί ύπουλα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε τη βούληση της διεθνούς κοινότητας. Να βοηθήσει τους Ουκρανούς να αντισταθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Απέναντι σε μία Ρωσία που στόχος της είναι να βυθίσει στο σκοτάδι και το κρύο τους Ουκρανούς.

 Η Ρωσία ενεργεί ύπουλα

Kαι προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο στον πληθυσμό. Επιτιθέμενη κατά μη στρατιωτικών υποδομών, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας. Ανοίγοντας τις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης «Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό» που διεξάγεται στο Παρίσι. Ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε εμφατικά στην εναρκτήρια ομιλία του. Χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς της Μόσχας εναντίον αμάχων έγκλημα πολέμου. Συμπληρώνοντας ότι το Κρεμλίνο επιτίθεται σε μη στρατιωτικές υποδομές. Επειδή τα στρατεύματά του έχουν υποστεί ήττες στα πεδία των μαχών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο, είπε ότι 12 εκατομμύρια Ουκρανοί αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος. Συμπληρώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται γεννήτριες επειγόντως, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα και αλεξίσφαιρα γιλέκα για τα στρατεύματά της.

Εχουμε συγχρονίσει τις θέσεις μας πριν από τη διάσκεψη υποστήριξης στο Παρίσι. Ανέφερε εξάλλου την Κυριακή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Twitter. Έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η διεθνής κοινότητα κινητοποιείται εκ νέου για την Ουκρανία στη σημερινή σύνοδό της στο Παρίσι. Έχοντας αυτή τη φορά έναν διπλό στόχο. Από τη μια να ενορχηστρώσει την παροχή άμεσης βοήθειας στον ουκρανικό πληθυσμό. Ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο ρωσικών επιθέσεων, και από την άλλη να προετοιμάσει την ανοικοδόμηση της χώρας.

Από αριστερά: η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ και η Γαλλία υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά κατά την προσέλευσή τους στη διεθνή σύνοδο για την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό. (©Α.Ρ.)

Μετά τις διασκέψεις

Του Λουγκάνο, της Βαρσοβίας και του Βερολίνου τους τελευταίους μήνες, η σημερινή συνάντηση στοχεύει στην εξουδετέρωση της στρατηγικής που εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο από τη Ρωσία, η οποία συνίσταται στην επίθεση στις μη στρατιωτικές υποδομές για να υποφέρει ο ουκρανικός πληθυσμός και να αποδυναμωθεί η αντίσταση.

«Κάνει κρύο εκεί, η Ρωσία βομβαρδίζει, προσπαθεί να διακόψει την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση και την παροχή φυσικού αερίου και ως εκ τούτου σήμερα υπάρχουν 70 κράτη και διεθνείς οργανισμοί που συναντώνται για να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, γεννήτριες, ανοικοδόμηση» διευκρίνισε προσερχόμενη στην σύνοδο η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά.

Η Ρωσία ενεργεί ύπουλα. Παίζει ακριβώς αυτήν τη δύσκολη στιγμή με αυτόν τον πόλεμο φθοράς, παίζει με τον χρόνο και εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε αλληλεγγύη και να υποστηρίξουμε την Ουκρανία έως ότου τελειώσει ο πόλεμος αυτός σημείωσε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Χάντζα Λαχμπίμπ.

Η Σουηδία, ταυτόχρονα

Ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών που συμμετείχαν στη συνάντηση και υποσχέθηκαν περισσότερη βοήθεια. Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της χώρας, Γιόχαν Φόρσελ, ανακοίνωσε συνεισφορά 55 εκατομμυρίων ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια και ανοικοδόμηση σχολείων, νοσοκομείων και ενεργειακών υποδομών.

A woman and a child look at damaged Russian military vehicles in central Kyiv, Ukraine, Monday, Dec. 12, 2022. Ukraine has been fighting with the Russian invaders since Feb. 24 for over nine months. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Οι μετέχοντες στη σύνοδο θα εστιάσουν σε πέντε σημαντικούς τομείς -την ενέργεια, την υδροδότηση, τον επισιτισμό, την υγεία και τα μέσα μεταφοράς- για να επιτραπεί στην Ουκρανία να διατηρήσει σε λειτουργία τις θεμελιώδεις υποδομές της.

«Ο άμεσος στόχος είναι να μην καταρρεύσει το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, να μην υπάρξει “συσκότιση” αρκετών εβδομάδων, να μην παγώσει το νερό μέσα στους σωλήνες» διότι τότε αυτοί δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν «ώς το καλοκαίρι», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν, όπως λέγεται, στην αποκατάσταση των υποδομών έπειτα από κάθε ρωσικό βομβαρδισμό ώστε ο πληθυσμός να μπορέσει να αντέξει τον χειμώνα και να διατηρήσει το ηθικό του.

Πηγή : kathimerini.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )