Επιτέλους ήρθε η ώρα

Επιτέλους ήρθε η ώρα

Επιτέλους ήρθε η ώρα δεν το βλέπετε δεν το αφουγκράζεστε . Σταματήστε αυτή τη θεατρική κωμικοτραγωδία κατεβάστε αυλαία. Στα επιφανειακά δάκρυα και τις απελπισμένες κραυγές κριτικής ρίχνοντας λάσπη ο ένας στον άλλον. Ικανοποιούμενοι ότι κάνετε το καθήκον σας και προχωρήστε σε πράξεις . Κάθε θαύμα τρεις ημέρες και το μεγάλο τέσσερεις.

Σε λίγες μέρες θα τα ξεχάσουμε και θα γυρίσουμε στις ζωές μας. Ικανοποιημένοι με το συγχωροχάρτι στο χέρι ότι κάναμε το καθήκον μας. Κλάψαμε ανεβάσαμε αναρτήσεις που ράγισαν καρδιές και έπειτα τι γίνεται έπειτα. To ξεχάσαμε μόνο κάποιες ρημαγμένες ψυχές δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Εμείς το πολύ πολύ να το θυμηθούμε και να κάνουμε κανένα μνημόσυνο σε καμία καφετέρια η σε καμία ταβέρνα. Μέχρι να έρθει το επόμενο γεγονός για να αφυπνιστούμε και να ξεσαλώσουμε ξανά ρίχνοντας λάσπη ο ένας στον άλλον.

Σε τέτοια τραγικά γεγονότα

Για να αποδοθεί δικαιοσύνη να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποκατασταθεί η τάξη θα πρέπει να ανέβουμε στο τελευταίο σκαλί και να κοιτάξουμε κάτω απαλλαγμένοι από κομματικές εμπάθειες . Κάθε φορά που Ελλάδα κάθισε στο τραπέζι και πήρε συλλογικές αποφάσεις μεγαλούργησε. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και είμαστε υπόλογοι σ αυτές της νεαρές ψυχές που τους σφαγιάσαμε βάναυσα τα όνειρα τους. Κανένας από μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών… ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

Ξεκινώ με την αυτοκριτική των δικών μας λαθών του απλού λαού

Με ποια λογική οι περισσότεροι ψηφίζουμε; έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ότι θα φέρουμε τους δικούς μας ανθρώπους που θεωρούμε αξιότερους… αλλά.. Θα έχουμε και τη συμπαράσταση για κάτι ευνοϊκότερο για μας τους ίδιους και για τα παιδιά μας. Τα παιδιά του κόμματος. Και εκεί κόβει η σούπα γιατί η καρεκλοκένταυροι φοβούμενοι μην πέσει έξω το μαγαζάκι κάνουν υποχωρήσεις τραγικές ξεχνώντας ότι είναι κυβερνήτες όλης της Ελλάδας. Υπόσχονται δακρύβρεχτα και μέχρι ένα σημείο ίσως και να το πιστεύουν. Μόνο που εμείς του κόμματος τους πιέζουμε γιατί και εμείς εκεί ποντάραμε και αγωνιστήκαμε και φυσικά απαιτούμε τα δωράκια μας.

Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε αδικίες και να τοποθετήσουμε ανθρώπους έμπειρους και καταρτισμένους σε θέσεις κλειδιά ανεξάρτητα της ιδεολογίας τους. Έφτασε η ώρα μηδέν που τα έργα υποδομής θα πρέπει να τα αναλαμβάνουν αξιόλογες εταιρίες απαλλαγμένες από μίζες. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε σωστούς επιστήμονες που τους έχουμε στο περιθώριο λόγο ιδεολογίας Αλλά διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τον πνευματικό πλούτο στο τόπο μας.

Εφτασε η ύστατη ώρα οι δικοί μας γενιά να κλείσει το λάκκο με τα φίδια που πέφτουν τα παιδιά μας μέσα. Και ίσως σε αυτό να πατήσει η υπερασπιστική γραμμή για να αποφύγουμε τα ισόβια της συνείδησης μας.

Μυρτώ Πανθέου

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )