Δεν μπορώ να έχω. Η μάστιγα της Ελλάδας

Δεν μπορώ να έχω. Η μάστιγα της Ελλάδας

Δεν μπορώ να έχω. Η μάστιγα της Ελλάδας. Στους Έλληνες αρέσει να έχουν πράγματα. Αισθάνονται ότι πρέπει να έχουν πράγματα. Αισθάνονται ότι τους αξίζει να έχουν. Πιστεύουν ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν. Ζητούν με επιμονή ΚΑΙ τα παιδιά τους να έχουν.

Όμως ζουν σε μια χώρα όπου δεν μπορούν να έχουν. Η χώρα τους τους λέει: «Δεν μπορείς να έχεις», κι έτσι αυτοί θέλουν να έχουν αλλά δεν μπορούν.
Μετά από ένα διάστημα αποδέχονται το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να έχουν. Aλλά θέλουν τα παιδιά τους να έχουν. Όμως η χώρα λέει ότι ούτε τα παιδιά μπορούν να έχουν. Θέλουν λοιπόν να έχουν, αλλά τα πάντα στη χώρα τους τους λένε ότι δεν μπορούν να έχουν.

Θέλω να φτιάξω μια επιχείρηση λέει ο Έλληνας, και κάνει την προσπάθεια να τη φτιάξει. ΑΛΛΑ η χώρα του του λέει.


Δεν μπορείς να έχεις αυτή την επιχείρηση σε αυτό το μέρο


Ο Έλληνας στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο για να μορφωθούν, να πάρουν ένα πτυχίο και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Το σχολικό σύστημα σε ολόκληρη τη χώρα τού λέει ότι δεν μπορούν να έχουν αυτή τη μόρφωση εντός του σχολείου. Γιατι πρέπει να την αποκτήσουν από αλλού. Αλλά, ακόμα και αν κάποτε έχουν την ευκαιρία να μορφωθούν. Μετά δεν μπορούν να έχουν μια δουλειά.
Ολόκληρο το σύστημα στην Ελλάδα λέει στον Έλληνα.

Δεν μπορώ να έχω. Η μάστιγα της Ελλάδας. Δεν μπορείς να έχεις, δεν υπάρχουν αρκετά σ’ αυτό τον τόπο εξαρχής. Οπότε, εσύ και οι υπόλοιποι από μας απλώς δεν μπορούμε να έχουμε. Κι αν ποτέ αποκτήσεις κάτι,. Σε παρακαλώ προστάτεψέ το, φύλαξέ το σαν τα μάτια σου. Διότι όλοι θα θέλουν να το αρπάξουν. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει αρκετό από αυτό τριγύρω. Οι άνθρωποι θέλουν να το κλέψουν από σένα. Οπότε το έχεις προσωρινά αυτό το πράγμα που δεν μπορείς όντως να έχεις. Ακόμα και ο υπουργός πρέπει να κλέψει διότι αισθάνεται πως δεν μπορεί να έχει.

Κι έτσι πάει η ιστορία με την Ελλάδα. Κι εγώ λέω. Ας αλλάξουμε σκοπό. Ισως να αλλάξουμε το παιχνίδι.

ΤΟ ΛΕΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Η ενέργεια που υπάρχει είναι άπειρη. Η Ελλάδα είναι, ήταν και θα είναι πάντα μια χώρα με απίστευτους πόρους. Οι Έλληνες μπορούν να είναι ωραίοι και θα ακολουθήσουν πρόθυμα ένα σύστημα που θα είναι δίκαιο και θα προάγει την επιτυχία.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε! Μπορούμε να έχουμε τα πάντα!

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Ας αρχίσουμε να παίζουμε αυτόν το σκοπό αντί για τον άλλο. Ακούγεται καλύτερα και έχει πολύ περισσότερη πλάκα.
Να έχεις τον νου σου όμως, σε κάποιους δε θα αρέσει που θα παίζεις αυτόν τον σκοπό. Εκπαίδευσέ τους ή διώξε τους από τη ζωή σου.

Αλέξανδρος Αλέμης

alexalemis.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )