Γεωλογικό θαύμα στη Κίνα

Γεωλογικό θαύμα στη Κίνα

Γεωλογικό θαύμα στη Κίνα. Μπροστά σε ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που αγγίζει τα όρια του θαύματος. Bρέθηκαν οι σπηλαιολόγοι που εξερευνούν την επαρχία Λέγιε στο νότιο τμήμα της Κίνας. Όταν ανακάλυψαν μια καταβόθρα βάθους 192 μέτρων, στον πυθμένα της οποίας προέβαλε ένα παρθένο δάσος.

Προφανώς ήταν και η πρώτη φορά που ανθρώπινο πόδι πατούσε στον συγκεκριμένο τόπο, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός. Δέντρα ύψους 40 μέτρων βρέθηκαν να ορθώνονται από τη βάση της γιγάντιας τρύπας του σπηλαίου με τα κλαδιά τεντωμένα. Προς το φως που πέφτει από το άνοιγμα στην κορυφή, ενώ ανάμεσά τους. Φυτά που φτάνουν μέχρι τον ώμο ενός ανθρώπου επιζούν με το ελάχιστο φως καταφέρνει να φτάσει εκεί.

Οι καταβόθρες αυτού του είδους,

γνωστές ως δολίνες στην ορολογία της γεωλογίας, σχηματίζονται από νερό που διαβρώνει πετρώματα, συνήθως ασβεστολιθικής σύστασης.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που καταγράφονται δολίνες στη συγκεκριμένη περιοχή της Κίνας, καθώς σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο Xinhua έχουν ανακαλυφθεί συνολικά 30 δολίνες μέχρι σήμερα στο Λέγιε της αυτόνομης περιοχής Γκουανγκτσί.

Οι σπηλαιολόγοι, είχαν την τύχη να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Η ομάδα με επικεφαλής τον Τσεν Λιζίν, καταριχήθηκε 100 μέτρα στα κατακόρυφα τοιχώματα της δολίνης και στη συνέχεια περπάτησαν για ώρες στο ανώμαλο έδαφος μέχρι να φτάσουν στον πυθμένα.

Στο μέλλον οι αποστολές που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, θα μπορούσαν να εξετάσουν και την πανίδα του γεωλογικού σχηματισμού αναζητώντας είδη που ενδεχομένως ζουν σε απομόνωση εδώ και χιλιάδες χρόνια…

enallaktikidrasi.com

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )