Αδέσποτα πουλιά

Αδέσποτα πουλιά

Αδέσποτα πουλιά. Είναι κάτι πουλάκια εκεί έξω που είναι αδέσποτα. Κάτι πουλάκια σιωπηλά, με κατεβασμένο κεφάλι. Έχουν καιρό να κελαηδήσουν. Κάποια έχασαν την φωνή. Κάποια φοβούνται. Κι όλο ψάχνουν απεγνωσμένα ένα κλαράκι να ακουμπήσουν. Πετάνε από δω κι από κει… μα τι στην ευχή όλα κατειλημμένα είναι; Κι αν είναι, δεν χωράει άλλο ένα κορμάκι επάνω; Όχι, απαγορεύεται, θα σπάσει το κλαρί. Μα είναι γερό, χωράει πολλά επάνω.

Όχι, δεν πρέπει, δεν είναι σωστό. Έτσι λένε οι Άλλοι. Αυτοί του μη και του καθωσπρέπει. Του νόμου και της τάξης. Αηδίες και ψέματα. Τα αδέσποτα πουλάκια έχουν θολό μυαλό. Ν απαγκιάσουν θέλουν κάπου, να ζεστάνουν την ψυχούλα τους. Να ξεκουράσουν το κορμί τους. Πότε θα νιώσουν ζωντανά;

Είναι κάτι πουλάκια εκεί έξω

Που ταξιδεύουν χωρίς την θέλησή τους. Χωρίς όρεξη, χωρίς όνειρα, χωρίς βαλίτσα, χωρίς προορισμό. Βρήκαν ένα δρόμο και τον πάνε. Δεν ξέρουν που θα τους βγάλει. Ελπίζουν μη και φανεί άδειο κλαράκι στη περπατησιά τους, μια φωλίτσα να κρυφτούν. Έστω για λίγο, δανεική. Μια ανάσα να πάρουν και να συνεχίσουν. Αλήθεια όταν γεννήθηκαν, τι έγραψε η μοίρα; Αφού γράφει-ξεγράφει, ότι θέλει κάνει. Μάλλον είχε νεύρα και την πλήρωσαν αυτοί. Κι όταν της πέρασαν γιατί δεν έκανε κάτι; Μια ανατροπή; Φοβήθηκε κι αυτή τους Άλλους. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Είναι κάτι πουλάκια εκεί έξω

Που ξέρουν τη ζωή απ΄ τη μια της πλευρά. Και ίσως να μην γνωρίσουν ποτέ την άλλη. Γιατί ναι, κι είναι αστείο, έχει και κάτι καλές στιγμές, ίσα να μας ξεγελάει. Πάρτε ένα χάπι γιατί έρχομαι με φόρα, έτσι σκέφτεται και γελάει.

Είναι κάτι πουλάκια εκεί έξω, που είναι αδέσποτα. Και πονάνε, λυγάνε, κλαίνε. Μα ξέρεις όμως; Έχουν κάτι που κανείς από μας που βρήκαμε φωλιά δεν έχουμε. Είναι λεύτερα!

Ζωής Χαλκιοπούλου

kolivas.de

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )