Ένα μινκ κάνει βουτιές στο ποτάμι του Κηφισού

Ένα μινκ κάνει βουτιές στο ποτάμι του Κηφισού

Ένα μινκ κάνει βουτιές στο ποτάμι του Κηφισού. Στην Αθήνα εντοπίστηκε την Δευτέρα (26/12) ένα αξιαγάπητο αμερικανικό μινκ.

Στον Κηφισό, το ποτάμι της Αθήνας. Εκτός από σκουπίδια και μπάζα, καταλήγουν διάφορα κατοικίδια ζώα, όπως στη δεδομένη περίπτωση το αμερικανικό μινκ.

Μολονότι, αποτελεί ένα συμπαθέστατο και αξιαγάπητο ζωάκι. Δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό οικοσύστημα. Καθώς ενδημεί στη Βόρειο Αμερική και στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ επιθετικό και χωροκατακτητικό είδος που καταστρέφει την τοπική πανίδα.

Ένα μινκ κάνει βουτιές στο ποτάμι του Κηφισού. Στην Ελλάδα εκτρέφεται για τη γούνα του και από τυχαίες ή και άστοχες απελευθερώσεις. Έχει αποικήσει λίμνες και υγρότοπους της Βόρειας Ελλάδας, καταστρέφοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ισορροπία των φυσικών τοπικών οικοσυστημάτων.

Το λευκό δεν είναι το φυσικό του χρώμα.

Αντιθέτως έχει δημιουργηθεί κατόπιν γενετικών επεμβάσεων των εκτροφέων.

Οι φωτογραφίες αυτές, αποτελούν την πρώτη του εμφάνιση στον αστικό ιστό της Αθήνας. Μάλλον από τυχαία ή άστοχη απελευθέρωση. Κάποιου ατόμου, που το είχε αποκτήσει ως κατοικίδιο, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για το ήδη επιβαρυμένο οικοσύστημα του Κηφισού.

Στην Ελλάδα εκτρέφεται για τη γούνα του

Μολονότι, αποτελεί ένα συμπαθέστατο και αξιαγάπητο ζωάκι, δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό οικοσύστημα. Το μινκ ενδημεί στη Βόρειο Αμερική.

Πηγή : cnn.gr

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )